Letar man efter en vän för livet så kan hundrasen Shih Tzun vara ett bra alternativ. Det är en hundras som ursprungligen kommer från Tibet men som avlats fram i Storbritannien och fungerar bra som sällskapshund. Under 2012-2013 var denna hundras så populär att den till och med hamnade på top 20-listan för de mest populära hundraserna. Själva namnet shih tzu säg ha några olika ursprung, dels från den kinesiska innebörden för lejonhund. I Tibet ansågs denna hundras vara helig eftersom den skyddade mot onda andra.

Att vara ifrån sin älskade hund kan vara svårt

Att vara hundägare innebär ibland att man måste lämna sin hund ensam. Det är mycket personligt från hund till hund hur denne reagerar. Att vara ifrån sin hund under flera timmar när man exempelvis är på jobbet kan så klart vara tufft. Tänk att därför kunna ha en app direkt i mobilen som visar hur ens hund har det hemma medan man själv är på jobbet. Att utveckla en sådan app kan man göra med hjälp av http://aplexa.se som hjälper till med utvecklingen hela vägen, från idé till färdig app.

Egenskaper hos hundrasen Shih Tzun

Om man vill ha en alert hund, som kan vara något morsk, men ändå mycket framåt och älskvärd så är denna hundras helt rätt. Shih Tzun är en ras som är mycket självständig och stolt hund, men som också älskar att leka med sin ägare. Det är en mycket lojal hundras som alltid vill finnas vid sin ägares sida. Till en början kan denna hundras tyckas vara något misstänksam mot andra och därför uppfattas som reserverad, men när hunden väl lärt känna personen är den mycket glad och vill gärna ha så mycket närhet och kärlek som möjligt. Vidare så måste man som hundägare ge shih tzurasen regelbunden motion med promenader samt en mental aktivering genom olika lekar.