Det är inte alltid enkelt att hitta de viktiga fakta man behöver när man skaffar hund eller ska avla på den.

Det finns mycket man kan läsa sig till på nätet när det gäller egenskaper och fakta om hundar. Hundälskare som bloggar om hundar och som samtidigt har flera hemsidor om ämnet använder sig dessutom ibland av seo hosting för att synas bättre och länkas samman på ett smart sätt. På så vis kan man som läsare få den bästa informationen angående sin favorithunds egenskaper.

Vill man dessutom själv starta en hundblogg eller hemsida som förknippas med hundar, måste man tänka på att ha ett relevant innehåll, kod för hemsidan och ett flertal inlänkar. På så vis främjar man trafiken till sajten och har mer chans att upptäckas.

Päls

En shih tzu har en päls som alltid växer. Om man vill hålla den lång eller kort, är en smaksak, men båda delarna kräver ordentlig pälsvård. En lång päls måste borstas nästan varje dag och hunden ska bada en gång i veckan. Håller man pälsen kort, bör man trimma den några gånger varje år. Då klipps luggen och kindhåret samt den lilla mustaschen. Man kan göra små tofsar med en liten rosett. Det förekommer ofta på utställningar.

Färgen på pälsen kan variera och alla färger godkänns för rasen. En shih tzu liknar till stor del en pekinges, vilket inte är så konstigt eftersom dessa två är korsade. Huvudet är således ganska platt och det gör att de kan få bekymmer med andning och ögon.

Storlek

Som högst får en shih tzu vara 27 cm i mankhöjd, vilket gör den till en småhund. Vikten brukar som mest ligga runt 8 kg och eftersom hunden är livlig och rörlig, överstigs den siffran inte så ofta.

Sjukdomar

Tyvärr förknippas rasen med en del sjukdomar så det gäller att ha en bra försäkring som inkluderar det mesta. Problem med öron och ögon kan förekomma, likaså tänder och tandkött samt andning. Vissa kan också få knäproblem. I övrigt är det en ras som blir ganska gammal och det är vanligt att de överstiger 17-årsstrecket.